Bugün, sitemizin yeni döneminin ilk resim galerisi ile karşınızdayız. Bu kategoride -sürekli ilk dönemimizden bahsetmek istemiyorum ama ilk dönemimizi takip etme imkanınız olmuşsa hatırlayacaksınız- ağırlık görsellerde olacak. Elbette kısa açıklamalar yapacağız ancak her şeyin sonunda konu bir resim galerisi olacak. Şimdi dilerseniz galerimize geçelim.
Birçoğunuzun bildiğini düşündüğüm üzere 20 Aralık 2019 tarihinde Netflix‘de, son dönemde özellikle video oyunu olarak dünyayı kasıp kavuran The Witcher serisinin Andrzej Sapkowski‘nin orijinal eserini kaynak alan dizisi yayınlanmaya başlayacak. Ben de aynı tarihte gösterime girecek Star Wars: Rise Of Skywalker’a karşı bu seriyi savunmak için size “Beyaz Kurt” Rivyalı Geralt’ın bir galerisi ile merhaba demek istedim. Bu arada öyle zannediyorum ki bu rekabette diğer editörümüz Volkan Gün’ün de söyleyecekleri olacaktır!.. Kendisi The Mandalorian ile ilgili bir tanıtım yazısını da burada yazmıştı hatırlarsanız.
Bununla birlikte fantastik evrenlerin ilk “Beyaz Kurt” lakaplı kahramanı Rivyalı Geralt değildi. Ondan tam otuz bir yıl önce Michael Moorcock, Melnibone’li Elric’i yazmıştı ve Elric, kendisinden sonraki bir kısım ak saçlı kült kahramanı etkiledi.
İşte bu galeri, o “Ak Saçlı” kahramanların galerisidir…
Melnibone’li Elric
Orjinal adı Elric Of Melnibone olan ve geniş çapta Elric olarak bilinen karakteri belki de kahraman olarak adlandırmak eksik ya da düpedüz yanlış bir karar olabilir. 1961’de Michael Moorcock tarafından yaratılan karakter, Melnibone’nin -ben türkçe yazılışa göre ek kullanmayı uygun buldum- 428.İmparatorudur. Zayıf ve sağlıksız bir çocukluk geçiren bu albino kral, güce neredeyse tapan toplumu için zayıf kalmaktadır. Fiziksel zayıflığı ile sürekli olarak ilaç kullanmak zorunda olan Elric, ruhen de halkından uzaktır. Ancak bu büyücü kral, büyü gücüne ek olarak efsanevi ve korkunç silah Stormbringer ile gücü eline geçirir. Bu andan sonra bilge bir kralın halkını dönüştürerek onları huzur ve refaha kavuşturacağını bekleyen okurlar bambaşka bir senaryo ile karşılaşırlar. Belki de fantastik dünyaların ilk anti kahramanıdır çünkü karşılarına çıkan. Korkunç bir anti kahraman… Onca kitabın yıllar içinde kurduğu evreni -hatta evrenleri…- detaylı olarak incelemeyeceğiz. Ancak bahsettiğimiz şeyleri görsel olarak pekiştirmek elimizde.
Raistlin Majere
Ejderha Mızrağı serisinden bir kahraman olan Raistlin, Margaret Weis ve Tracy Hickman’ın buluşudur. Büyü gücünü annesinden alan ve bir oduncunun oğlu olan Raistlin her ne kadar son derece güçlü, karizmatik ve kült bir karakter olsa da üzerine oluşturulmuş bir evreni bulunmuyor. Listemizde ona yer vermemizin bir sebebi ak saçları ise diğer bir sebebi de Elric gibi son derece zayıf ve sağlıksız bir küçüklük geçirmiş olması.. Bir başka benzerlik de şudur ki, Raistlin, Yüksek Büyücülük “Test”inde elde ettiği Kırmızı Cübbesi ile tanınan ve yine elde ettiği Magius Asa’sı ile büyük güçler kazanan kazanan bir kahramandır. Ancak asanın stormbringer gibi karartıcı bir etkisi vardır…
Drizzt Do’urden
Her ne kadar bu galeri benim favori kahramanım Geralt’ın ekranlara gelecek dizisinden yola çıkılarak hazırlansa ve ona ilham kaynağı olan Elric’ten itibaren ele alınsa da, öyle sanıyorum ki bu galerinin en kayda değer karakteri Drizzt Do’urden. Sebebi basit; olağanüstü savaş yeteneklerine, son derece keskin zekasına ve aldığı canavarca eğitime rağmen R.A.Salvatore‘nin yazdığı bu drow/kara elf bembeyaz bir karakter. O da Elric gibi karanlık halkı ile uyum sorunu yaşıyor ancak o çözümü; yeni bir hayatta, dahası diğer canlılara yardım etmeye adanmış bir hayatta buluyor. Unutulmuş Diyarlar serisinin bu ranger karakteri kara panteri büyülü Guenhwyar ile okuyucuya ümit veren maceralara atılıyor.
Rivyalı Geralt
Rivyalı Geralt yani popüler ismiyle Geralt Of Rivia. Dünyanın tanıdığı ismiyle Witcher ama onun adı karakterin Polonya’lı yazarı Andrzej Sapkowski için Wiedzmin’di. 1986’da bir yarışma için yaratılan karakterin ilk romanı 1992’de basılan Kader’in Kılıcı idi. Witcher ile ilgili oyun, kitap, müzik başlıklarında bir seriye başlayacağımız için burada çok detaylı bir incelemeye girmeyeceğiz. Ancak bir noktayı dile getirmekte fayda var. Witcher serisi her ne kadar Elric’ten oldukça etkilense de -Beyaz Kurt Geralt, Conjunction Of Spheres başlığı ile paralel evrenler ve gri ana karakter- Geralt aslında oldukça “açık” gri bir karakterdir. Şimdi lafı fazla uzatmadan kahramanımıza bir göz atalım.
Çoğumuzun kahramanı, önce gri sonra ak Gandalf’tan ve her ne kadar kötü tarafa geçse de ak Saruman’dan özür dileyerek galerimizi sonlandırıyoruz. Merak edenler varsa bu büyük büyücüleri ilk dönemimizde galerimize konuk ettiğimizi belirtmek faydalı olabilir. Belki yine konuk ederiz kim bilir? Siz bilirsiniz…
Tekrar görüşmek dileğiyle, hoşça kalın.
[sliders_pack id=”940″]
İlginizi Çekebilir
Dune: Bilim Kurgu Başyapıtının Son Uyarlaması...
Bilimkurgu Dünyası’nın Mega Yapısı; Uzay Gemi...
Ev, İnsanlık ve Aşk Yolunda...; Uzay Şövalyes...
Bilimkurgu ve Punk 1 – Steampunk
Görsel Galeri: 21.Yüzyılın Yeni Medyumunun Ye...
Fantastik Dünyaların Mahir Ressamı Rodney Mat...
Merhaba, ben Murat B.Sarı. Eğer sitemizi ilk döneminde takip ettiyseniz beni “Yarıaydın” olarak hatırlayabilirsiniz. Aslında bu rumuz hakkımda oldukça açıklayıcı denilebilir. Yani şu evrendeki bilginin ne kadarına hakim olabilir ki insan? Günümüz dünyasında “T” insan olmak makbul ve ben uzmanlığımın sanata dair herşey hakkında olmasını yeğliyorum. Umarım bunu birlikte başarırız. Yeni maceralarda görüşmek dileğiyle…
Gerçekten güzel bir galeri olmuş. Raistlin karakteri efsane!
Teşekkürler.
Raistlin gerçekten scene stealer bir karakter.
resimlerdeki aciklamalari cok begendim.
Teşekkürler.
Şunu duymak bütün yorgunluğumuzu alıyor.