O Kadar Kolay Değil… – Dünyamızı Savunurken Dinleyebileceğiniz Dört Adrenalin Bombası Parça

Bunu Paylaşın

Merhaba sevgili kurguseverler, bugün sizler için dünyamızı istila etmeye kalkan uzaylılara dersini verdiğimiz dört filmden dört parça derledik. Hepsi birer duygu patlaması ve adrenalin kaynağı olan bu parçalarla ilgili açıklamaları kendi paragraflarına erteleyerek hemen dinletimize başlayalım dilerseniz.

İlk parçamız, ülkemizde “Yukarıdaki Tehlike” adıyla gösterime giren 2010 yapımı bağımsız bir filme ait; Skyline. Film ülkemizde ve neredeyse hiçbir ülkede ilgi görmese de esasen fena bir film olmadığını söylemek gerekli. Eli yüzü düzgün görsel efektleri, aşk ve arkadaşlık içeren dramatik yapısı ve en önemlisi uzaylıların zaferi ile biten senaryosu filmi kurtaramasa da, filmi beğenen bizler, bu talihsiz filme bir jest olarak, uzaylılara karşı yapılan nükleer saldırıya eşlik eden “Cavalry/Süvari” temasını paylaşıyoruz sizlerle.

İkinci parçamız 2012 yılı yapımı bir başka uzaylı istilası filminden geliyor. “Battleship/ Savaş Gemisi” Aslında filmin adı bizim de ülkemizde yaygın bir oyun olan “Amiral Battı” anlamına geliyor. Oyun ile filmin gerçekten başarılı bir bağlantısı olması bir yana, özel efektleri ve müzikleri ile izleyiciye eğlenceli saatler geçirtmişti. Dinleyeceğimiz parça ise Steve Jablonsky imzalı “The Art Of War/Savaş Sanatı” yani eski bir kruvazörün uzaylıların ana gemisine top mermisi yağdırdığı ultra gaz bir sahnenin arkasında boy gösteren o çılgın melodi…

Geldik üçüncü parçamıza, hiç uzatmadan söyleyelim, parçamız Pacific Rim’in ana teması. Taht Oyunları’nın da müziklerine imza atan Ramin Djavadi’ye ait olan tema klasik soundtrack tınısından, eğlenceli denebilecek bir melodi ve baskın elektro gitar kullanımı ile ayrılıyor. Filmin esas robotu Gypsy Danger’in canavar kafasına gemi geçirmeli dövüşünü unutulmaz kılan temadır aynı zamanda.

Son parçamız ise “Battle Los Angeles/Dünya İstilası: Los Angeles Savaşı” filminin açılış sahnesine eşlik eden “For Home, Country and Family / Ülke, Vatan ve Aile için”. Adı bile tüyleri diken diken eden parçanın eşlik ettiği sahne bir flashback olarak ve izleyiciyi direkt istilanın ortasına atmak için tasarlanmıştı. Bu duygusal tema ile sizlere veda ediyoruz. Tekrar görüşmek dileğiyle, hoşça kalın.

Yazıyı beğendiniz mi?

Ortalama puan 5 / 5. Oylama sayısı: 1

Bunu oylayan ilk kişi olun

RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram

Cevap Yaz

Oturum aç:

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir