Öncelikle tüm okurlarımıza 2022’den çok daha güzel bir 2023 diliyoruz. Yıl sonuna, gündeme gelen ve gerçekten başarılı olan dört yapım damgasını vurdu. Bizler de tek tek farklı başlıklarda ele almaya karar verdiğimiz bu yapımların öncül dosyası olarak sizlere resim galerilerini sunmaya karar verdik.
İlgili galerimizin ikincisini bir yerli yapımla açıyoruz; Sıcak Kafa. Afşin Kum imzalı distopyan bilim kurgu kitabı 2017 yılında FABİSAD en iyi kitap ödülüne de layık görülen eserin başarılı uyarlaması, Netflix Türkiye‘nin üçüncü sırasında…
İkinci yapımız yine Netflix‘ten geliyor, tüm zamanların en çok izlenen yapımı olmayı başaran ve The Addams Family/Addams Ailesi‘nin yeni bir versiyonu olan dizimiz anlayacağınız üzere; Tim Burton imzalı Wednesday. Ailenin gotik kızını canlandıran Jenna Ortega‘nın olağanüstü performansı ve ikonik dans sahnesi le yapım dizi tarihine geçti bile…
Şimdiki gündemdeki yapımımız ise yıllardır beklenen ve efsane yönetmen James Cameron‘un beyin çocuğu olan Avatar serisinin ikinci filmi; Avatar: The Way Of Water. Yapım görsel kalitesi ile yine gönüllerde taht kursa da, bir yönden de ilk filmden çok da ayrılmayan senaryosu ile tartışmalı bir başlık oldu. Yine de Marvel öncesi dünyanın bu gişe rekortmeni bu listede yayınlanmayı hak ediyor. Filmin sinemalar ve Amazon Prime‘da aynı anda gösterimde olduğunu hatırlatalım.
Galerimizin son öğesi, en yeni öğesi de oluyor aynı zamanda; Netflix’ten, Rise Of Empires Ottoman: Mehmed vs. Vlad. Dökü-dramanın bu sezonki konusu Fatih Sultan Mehmet ve Vlad Tepeş‘in mücadelesine ayrılmış. Kendimizi, yerli izleyicinin dikkatini çekecek öykünün uluslararası standartlardaki zanaatine bırakırken sizlere de veda ediyoruz. Hoşça kalın.
İlginizi Çekebilir
Distopyan ve Ütopik; Modern Sanatta Postmoder...
Fantastik Edebiyatın Ana Karakterleri-1; Ejde...
Yeni Galeri: Gündemin Görselleri 1; LOTR The ...
Galaksi’nin Koruyucuları Dünyamızda; Uzay Şöv...
Fantastik Edebiyatın Ana Karakterleri-3; Orkl...
Bilimkurgu Ve Punk 4 Final– Siberpunk
Merhaba, ben Murat B.Sarı. Eğer sitemizi ilk döneminde takip ettiyseniz beni “Yarıaydın” olarak hatırlayabilirsiniz. Aslında bu rumuz hakkımda oldukça açıklayıcı denilebilir. Yani şu evrendeki bilginin ne kadarına hakim olabilir ki insan? Günümüz dünyasında “T” insan olmak makbul ve ben uzmanlığımın sanata dair herşey hakkında olmasını yeğliyorum. Umarım bunu birlikte başarırız. Yeni maceralarda görüşmek dileğiyle…